Wat Zijn Vandaag De Dag De Beste Kwaliteitshorloges Onder $200 Voor Mannen Op De Markt?

sponsored article

Ontdek hoe je het beste betaalbare horloges van hoge kwaliteit op de markt kan vinden

Read on & Get 10% Exclusive Discount on One of the Top-rated Brands.

Explore our hand-picked selection of “hidden gems” for less than $200.

Veel mensen willen een horloge van hoge kwaliteit dat er goed uitziet en goed aanvoelt om hun pols. Maar tegelijkertijd willen ze niet zomaar hun bankrekening plunderen door een luxe horloge van $8,5k aan te schaffen dat ver boven hun budget ligt…De vraag is: hoe vind je een mooi horloge van de hoogste kwaliteit zonder een fortuin uit te moeten geven? Is het echt mogelijk om goed gemaakte, betrouwbare uurwerken te vinden voor minder dan $200?

Het antwoord hierop is ja, áls je weet waar je moet zoeken…

Veel deskundigen zeggen zelfs dat we in de ”Gouden Eeuw” van horloges leven, want dankzij de dalende productiekosten en de snelle technologische vooruitgang is het nu mogelijk om ware wonderen van horlogevakmanschap te vinden tegen uiterst betaalbare prijzen. Het probleem is dat deze ”verborgen juweeltjes” – die een onberispelijke kwaliteit combineren met een verrassende betaalbaarheid – niet gemakkelijk te vinden zijn voor de gemiddelde consument.

Waarom? Omdat de laatste jaren veel nieuwe horlogemerken de markt hebben overspoeld met goedkope horloges… tot het punt waarop het moeilijk te zien wordt welke exacte modellen echt van uitzonderlijke waarde zijn en welke een complete geldverspilling blijken (en helaas zijn dit er veel).

In dit artikel leggen onze experts uit hoe je die zeldzame ”verborgen juweeltjes” van horlogemakers kunt vinden die uitzonderlijke kwaliteit en waarde voor hun prijs bieden, om onze lezers te helpen hun ideale horloge te vinden zonder die ”pijn in de portemonnee”. We presenteren ook een samengestelde selectie van vijf hoge kwaliteit horloges voor minder dan $200, waarbij we onze deskundige selectiecriteria gebruiken.

Don’t miss out the chance to use our exclusive discount code for Nordgreen, a Scandinavian minimalist watch brand. Add your favorite watch & use the code SUPREME10 at checkout.

De Waarheid Over Dure Horloges

Er zijn veel mensen die denken dat hoe duurder een horloge is, hoe hoger de kwaliteit ervan zal zijn. Maar er is iets dat luxe horlogemerken je niet vertellen:

Dure luxe horloges worden vaak verkocht tegen een prijs die 10 tot 20 keer hoger is dan hun werkelijke kostprijs. Zo kunnen veel horloges met een winkelprijs van 5.000 dollar in werkelijkheid voor slechts een paar honderd dollar al worden geproduceerd!

Maar waarom zijn ze dan zo duur? In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dat niet per se omdat ze zoveel beter zijn dan horloges uit een lagere prijsklasse (hoewel dat natuurlijk wel het geval kan zijn). Het komt vooral omdat luxemerken miljoenen uitgeven aan reclame die hun horloges exclusiever laat lijken. Als ze deze kosten willen terug verdienen, moeten ze hun prijzen verhogen.

Volgens Edward Faber, oprichter van luxe horloge galerij Aaron Faber in New York, is vanwege die reden het grootste deel van een horloge’s prijs uiteindelijk de reclame:

‘Cartier, Rolex, Patek Philippe en alle grote luxemerken investeren meer in marketing en reclame dan andere massamerken,” legt Faber uit. ”Ze maken hun horloges exclusiever en moeilijker te verkrijgen – dat draagt bij aan de waarde ervan.”

De belangrijkste conclusie is dat prijs geen betrouwbare indicator is voor kwaliteit, omdat de prijs vooral een weergave is van hoeveel een merk aan marketing uitgeeft en niet zozeer van de pure kwaliteit van een horloge.

Een horloge afkomstig van een niche,discrete fabrikant dat voor €270 wordt verkocht kan een vergeljijkbaar niveau van vakmanschap vertonen als een luxe horloge met een verkoopprijs van €4.800 dat zwaar in de markt wordt gezet.

We zullen zo dadelijk zien dat er drie eenvoudige stappen zijn om de kwaliteit van een horloge te evalueren, zodat je de beste kwaliteit tegen de beste prijs kan kiezen.

Waarom Je Top Kwaliteit Horloges Kan Vinden Voor Minder Dan €200

Is het op de hedendaagse markt nu echt mogelijk om top kwaliteit horloges voor minder dan $200 te vinden? 20 jaar geleden zou dit zeer moeilijk, zo niet onmogelijk zijn geweest.

Maar door de dalende productiekosten en de snelle technologische vooruitgang van de afgelopen decennia is het nu mogelijk om eenvoudige horloges van zeer hoge kwaliteit te maken voor minder dan €100 (ervan uitgaande dat er geen geavanceerde complicaties zijn).

Als gevolg zijn veel hoogwaardige horlogemodellen, zoals de Seiko Redraft of de Timex Fairfield, te vinden voor minder dan €200 – terwijl de horlogefabrikant nog steeds genoeg marge overhoudt om winstgevend te blijven zijn.

In feite zullen veel horlogespecialisten je vertellen dat sommige horloges van goede kwaliteit onder de €200 soms veel betrouwbaarder en nauwkeuriger zijn dan ”luxe” horloges die tien keer zoveel kosten… gewoon omdat ze hun budget aan pure functionaliteit in plaats van marketing besteden.

Een recent verrassend overzicht van Zwitsere experts heeft aangetoond dat het mogelijk is om horloges van €150 te vinden die zijn gemaakt van top kwaliteit ”316L roestvrij staal” – hetzelfde hoogwaardige materiaal dat wordt gebruikt voor de iconische Rolex Submariner, die voor meer dan €8.000 wordt verkocht…

Wat dit betekent is dat je een uurwerk kunt krijgen dat er zeer luxueus uitziet en aanvoelt voor een fractie van de prijs van luxe horloges, simpelweg door te zoeken naar bedrijven die geen geld vragen voor fancy frontpage marketing – bedrijven die geen F1-evenementen sponseren, of A-lijst Hollywood sterren als ambassadeurs gebruiken…

Dit is wat wij ”verborgen juweeltjes” van de horloge-industrie noemen: uitzonderlijke stukken vakmanschap die tegen uiterst scherpe prijzen worden verkocht.

Hoe Vind Je Betaalbare ''Verborgen Juweeltjes''

Op dit punt vraag je je waarschijnlijk af: hoe kan ik er zeker van zijn dat ik de beste kwaliteit horloges kies als mijn budget onder de $200 ligt? Laat dat maar ons over!

We hebben een checklist opgesteld met drie deskundige criteria om je te helpen de beste kwaliteit uurwerken binnen deze prijsklasse te vinden. Als je deze drie criteria in gedachten houdt bij het kiezen van een horloge, kun je er vrijwel zeker van zijn dat wat je koopt van hoge kwaliteit is en jaren – zo niet decennia – mee zal gaan.

 

Criteria #1: Moet een uurwerk van hoge kwaliteit gebruiken 
Een uurwerk is de ”motor” van het horloge en fungeert als de krachtcentrale die het horloge en zijn functies laat werken (wijzers, kalenders, chronograaf, enz.). Als je een horloge wilt dat nauwkeurig en betrouwbaar is – en dat ook nog jaren blijft – moet je een horloge kiezen met een uurwerk van hoge kwaliteit.

Volgens de meeste horloge-experts zijn de Japanse en Zwitserse uurwerken de beste kwaliteitsuurwerken die op de markt verkrijgbaar zijn en in bijna alle high-end horloges worden gebruikt.

Het Japanse ”Miyota”-uurwerk wordt bijvoorbeeld algemeen beschouwd als één van de betrouwbaarste en zorgvuldigste kwartsuurwerken ter wereld. Dit Japanse uurwerk maakt gebruik van hoge kwaliteit kwartskristallen die 32.768 keer per seconde trillen, wat een ongelofelijke nauwkeurigheid van +/- 15 seconden per maand garandeert. Het ”Zwitserse Ronda serie 5 uurwerk” heeft ook een goeie reputatie op het gebied van precisie.

Wanneer je een horloge van hoge kwaliteit kiest is het dus een goede tip om te zoeken naar deze types uurwerken (die meestal worden aangegeven in de kenmerken van het horloge). Sommige betaalbare horlogemodellen bieden deze uurwerken aan (meestal vanaf €150).

 

Criteria #2: De onderdelen van het horloge moeten kenmerkend zijn en aandacht voor detail laten zien
Eén van de beste manieren om een horloge’s kwaliteit te beoordelen, is door te kijken naar de details van elk van de onderdelen (inclusief de kast, de kroon, de wijzers, enz.). Als je naar een horloge kijkt en ziet dat elk van de onderdelen zorgvuldig is gemaakt en gebruik maakt van een zeer karakteristieke vorm, dan kan je erop vertrouwen dat dit horloge is gemaakt door een kwaliteitshorlogemaker.

Horloges van mindere kwaliteit zijn daarentegen vaak op precies dezelfde manier ontworpen, zonder onderscheidende elementen. Ze gebruiken zeer eenvoudige kronen, onorginele wijzers en ongedifferentieerde kasten. Veel bekende winkelmerken verkopen deze slecht ontworpen horloges voor meer dan $200. Het is dus erg belangrijk om op deze details te letten als je een betaalbaar horloge koopt.

 

Criteria #3: Moet materialen van hoge kwaliteit gebruiken
Tenslotte gebruiken de beste en meest betrouwbare betaalbare horloges allemaal materialen van hoge kwaliteit. Je kan zien of een horloge goed gemaakt is als de kast is gemaakt van roestvrij staal of, nog beter, ”316L roestvrij staal” – een eersteklas staal met een zeer hoge zuiverheidsgraad dat vrijwel onbreekbaar is. Het wordt ook wel ”marine grade stainless steel” genoemd, omdat het vaak wordt gebruikt in maritieme omgevingen vanwege de ultrahoge weerstand tegen corrosie.

Als je horloges met leren bandjes bekijkt zorg er dan voor dat er tenminste ”echt leer” wordt gebruikt – dat is een teken dat het bandje is gemaakt van soepel, comfortabel en redelijk duurzaam leer.

ONS GESPECIALISEERDE RANKING SYSTEEM

Dit gespecialiseerde ranking systeem volgt een uniek en uitgebreid proces waarin we de waarde van de producten meten door zorgvuldig het ontwerp, de kwaliteit van de materialen, waarde voor je geld, vakmanschap, en de klanttevredenheid te evalueren. Deze factoren, gecombineerd met de inzichten van gereputeerde horlogemakers en ontwerpers, maken het makkelijk om de beste kwaliteit betaalbare horloges op de markt onder de €200 te kiezen, waardoor je zowel tijd als geld bespaart.

De Top 5 Betaalbare Horloges Op De Markt Vandaag De Dag

Na urenlang uitgebreid onderzoek, waarbij rekening wordt gehouden met professioneel horlogeadvies, gecombineerde waarderingen en geverifieerde online beoordelingen van klanten zoals jijzelf, hebben we een lijst samengesteld met de top vijf betaalbare herenhorloges die vandaag de dag op de markt te vinden zijn.

1. Nordgreen – Philosopher (10% Exclusive Discount Code : SUPREME10)

CONCLUSIE

De Philosopher is een hoge kwaliteit, elegant ogend betaalbaar horloge gemaakt door de bekende Scandinavische horlogemaker Nordgreen. Dit slanke, strakke en moderne uurwerk is ontworpen door Jakob Wagner, een ontwerper van wereldklasse die geprezen wordt voor het ontwerpen van collecties voor Bang & Olufsen, Hay en Capellini. Hij is vijfvoudig winnaar van de IF Product Design Award en Designer van het Jaar.

Het horloge is ontworpen om er ”high-end” uit te zien en aan te voelen voor een scherpe prijs, door alleen gebruik te maken van hoge kwaliteit materialen en zorgvuldig vakmanschap. Hij wordt aangedreven door een geavanceerd Japans Miyota mechanisme voor maximale precisie, en de kast (40mm) is volledig gemaakt van top kwaliteit 316L roestvrij staal, met zorg gepolijst om het horloge een strakke en robuuste uitstraling te geven. De kroon is zeer opvallend: nauwkeurig spits toelopend met schuine kanten aan het uiteinde voor een betere grip, en in het midden gegraveerd vind je het logo van de horlogemaker – een premium kenmerk dat we gewoonlijk alleen zien bij duurdere uurwerken uit een hogere prijsklasse.

Wat misschien nog wel het meest opvalt aan het horloge is echter de unieke asymmetrische secondewijzer: deze heeft de vorm van een mes dat door de minuten en uren van de dag klieft. Volgens hoofdontwerper Jakob Wagner illustreert deze unieke vorm hoe we voortdurend door de tijd snijden.

Met een prijskaartje van slecht €145 – €190 wordt de Nordgreen Philosopher regelmatig gezien als één van de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen op de markt – waar veel horlogemodellen van vergelijkbare kwaliteit voor 4 tot 6 keer deze prijs worden verkocht.

Volgens vertegenwoordigers van Nordgreen was de Scandinavische horlogemaker in staat om veel eigenschappen van een topklasse horloge in dit model te ”verwerken”, door radicaal te besparen op de marketing ten gunste van vakmanschap.

Het bedrijf Nordgreen hecht ook enorm veel belang aan een verbeterde wereld, met de lancering van haar Giving Back Program: een liefdadigheidsinstelling die verschillende partnerships heeft opgezet met drie toonaagevende NGO’s in de gezondheids-, onderwijs- en milieusector.

Voor elk Nordgreen horloge dat je koopt kun je ofwel twee maanden schoon water verschaffen aan een persoon in de Centraal-Afrikaanse Republiek, één maand onderwijs aan een kind in India, of 200 vierkante meter regenwoud in Latijns-Amerika behouden.

Als je een Nordgreen horloge koopt krijg je dus niet enkel een mooi stukje vakmanschap: je hebt ook een positieve en meetbare impact op de wereld. Het is momenteel één van de weinige horlogemerken die dergelijke duurzame initiatieven aanbiedt.

Als je dit allemaal in overweging neemt staat Nordgreen- Philosopher al snel op onze #1 plek.

Taking all these into our consideration easily places Nordgreen – Philosopher at our #1 spot.

Nordgreen is offering a 10% exclusive discount for Supreme Five’s readers. Discount applies to all products except the refurbished collection. They just launched their SS22 collection, which includes a wide range of colorful watches and straps. Add your favorite watch & use the code SUPREME10 at checkout.

PROS

● Uniek, eigenzinnig ontwerp waardoor het horloge echt opvalt tussen andere betaalbare horloges van deze serie
● Robuuste en scherp ogende stalen kast gemaakt van hoogwaardig 326L ”marine grade” roestvrij staal
● Japans Miyota uurwerk met hoge precisie
● Ongelofelijk gedetailleerd, met gegraveerde kroon, aparte kastvorm, en bladvormige secondewijzer die ”snijdt door de tijd”
● Comfortabele, zachte en hoge kwaliteit leren bandjes, ideaal voor dagelijks gebruik. Overvloed aan keuze voor bandjeskleuren
● Het Giving Back Program biedt de mogelijkheid om voor elk Nordgreen horloge dat je koopt iets terug te geven aan een goed doel naar keuze
● Uitzonderlijke prijs-kwaliteitsverhouding
● Onvoorwaardelijke 30-dagen geld-terug garantie

CONS

● Kan snel door de voorraad heen zijn
● Beperkt ”erfgoed” in vergelijking met andere, meer gevestigde merkends

2. Seiko 5 Automatisch Stainless Steel Horloge

CONCLUSIE

Nog een krachtig horlogemodel dat een indrukwekkende prijs-kwaliteitsverhouding biedt is het Seiko 5 Automatisch herenhorloge. Dit eenvoudige maar elegenate zakelijke horloge is een echte klassieker geworden voor een ieder die op zoek is naar een uurwerk van goede kwaliteit voor een redelijke prijs (prijsklasse €100-€200).

Het horloge maakt gebruik van een uiterst nauwkeurig Japans automatisch uurwerk dat schuilgaat achter een klassieke analoge stijl met discrete cijfers. Het uurwerk kan het horloge laten functioneren zonder batterijen, door kinetische energie van de beweging van onze armen te gebruiken. Zoals elk automatisch horloge moet de tijd natuurlijk worden aangepast als het horloge langer dan een paar dagen niet wordt gedragen – het is dus misschien niet ideaal als je niet elke dag een horloge draagt.

De wijzerplaat van dit stijlvolle model heeft een datumvenster op de positie van drie uur en de hele wijzerplaat wordt beschermd door mineraalglas. Het horloge wordt geleverd met een robuust, geborsteld en gepolijst roestvrij stalen bandje en kast, die een waterdichtheid van 30m bieden.

Naast zijn sterke en spitse uiterlijk is het horloge zeer comfortabel en veel gebruikers hebben zijn onberispelijke functionaliteit en indrukwekkende veelzijdigheid geprezen. Daar staat wel bij dat we merken dat het horloge kleiner is dan de meeste populaire ontwerpen in deze kwaliteitscategorie, dus hij kan ietwat smal lijken bij mensen met bredere polsen.

Zoals elk automatisch horloge moet de tijd natuurlijk worden aangepast als het horloge langer dan een paar dagen niet wordt gedragen – het is dus misschien niet de beste pasvorm voor mensen die niet elke dag een horloge dragen. Alhoewel het goed is om automatische uurwerken te zien in deze prijsklasse, moeten we verder wel zeggen dat het automatische uurwerk dat dit horloge gebruikt er minder goed uitziet dan uurwerken uit een hogere prijsklasse (wat begrijpelijk is gezien de prijs).

Ten slotte benadrukken we dat het mineraalglas dat gebruikt wordt om het glas te bedekken vrij gevoelig kan zijn voor krassen (ook door sleutels en schokken van matige intensiteit) – dit werd beaamd door sommige gebruikers die het glas hebben moeten vervangen. Over het algemeen blijft dit horloge echter een zeer goede keuze die een uitstekende waarde biedt voor zijn prijs.

PROS

● Eenvoudig en elegant herenhorloge met ongelofelijke veelzijdigheid
● Hoogwaardig vakmanschap voor de prijs
● Nauwkeurig Japans automatisch uurwerk
● Robuust en effectief ontwerp
● Hoge waterbestendigheid

CONS

● Zeer eenvoudig automatisch uurwerk dat toch wat minder opvalt dan duurdere uurwerken (maar begrijpelijk voor de prijs)
● Zoals sommige gebruikers melden is het mineraalglas mogelijk gevoelig voor krassen (inclusief door sleutels)
● Horloge is kleiner dan de meeste modellen in deze kwaliteitsklasse, en kan wat klein ogen op relatief brede polsen
● Niet het meest opvallende ontwerp, ook niet onder de betaalbare horloges

3. Timex Weekender

CONCLUSIE

Timex staat al tientallen jaren bekend als één van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van betaalbare horloges van goede kwaliteit. Hoewel het merk de afgelopen jaren veel marktaandeel heeft verloren door de proliferatie van Chinese concurrenten, blijft het nog steeds een vertrouwde naam in de horloge-industrie, bekend om zijn eenvoudige maar degelijke uurwerken.

De Timex Weekender is misschien wel het meest iconische model van alle Timex collecties. Qua stijl spreekt de naam voor zich: het is een informeel horloge dat is ontworpen om lekker in het weekend te dragen, hoewel hij ook prima doordeweeks gedragen kan worden (bij voorkeur met een casual kledingstijl).

Het horloge is gemaakt van een massief messing kast met een gepolijste zilveren afwerking. De matzwarte wijzerplaat is gevuld met grote Arabische cijfers, weergegeven in een zeer praktisch, strak letterltype. Het vakmanschap van dit horloge is zeker naar wens, met een mate van drukprecisie op de wijzerplaat die zelden wordt gezien bij horloges van deze klasse (alhoewel het niet echt kan concurreren met high-end horloges).

De Timex Weekender is zeer goed gebouwd en heeft een authentieke, frisse uitstraling die bij vrijwel alle omstandigheden past. Bovendien is hij zeer betaalbaar (tussen €40-€90). Het is erg moeilijk om een horloge van hogere kwaliteit te vinden met dezelfde waarde binnen deze lage prijsklasse. Het is misschien niet het meest indrukwekkende horloge op deze lijst, maar hij werkt prima voor wie gewoon een eenvoudig uurwerk zoekt.

Een minpuntje is het dunne mineraalglas van de kast, dat nogal gevoelig kan zijn voor krassen – vooral voor zo’n casual horloge dat sneller blootgesteld wordt aan natuurlijke schokken dan een zakelijk horloge (bijvoorbeeld tijdens het sporten).

Dit horloge is volgens veel gebruikers ook aardig lawaaierig in vergelijking met andere modellen. Het geluid valt mee zolang hij buiten of in de openbare ruimte wordt gedragen, maar in een rustige kamer is het tikkende geluid vergelijkbaar met dat van een kwartsuurwerk – wat vrij luid is… Als je het niet erg vindt je horloge te horen is hij een prima keuze, maar voor wie liever geen tikkend geluid hoort 24/7 misschien wat minder.

Tot slot benadrukken we dat het ontwerp van het horloge heel eenvoudig oogt, misschien zelfs wat saai voor wie op zoek is naar een opvallend horloge.

PROS

● Goed gemaakt en effectief ontworpen Amerikaans horloge
● Zeer envoudig ontwerp en veelzijdige look (hoewel meer aan de casual kant)
● Sterk, vertrouwd horlogemerk met lange geschiedenis
● Uiterst scherpe prijs
● Degelijk vakmanschap gezien de prijs

CONS

● Dun mineraalglas maakt het kwetsbaar voor krassen
● Zeer eenvoudig ontwerp dat voor sommigen er ietwat saai uitziet
● Erg lawaaiig in vergelijking met andere modellen

4. Skagen – Ryle "Two-Hand Silver-Tone"

CONCLUSIE

De Skagen – Ryle Two-Hand Silver-Tone is een slank betaalbaar horloge met een klassiek, modern en elegant ontwerp. Hij onderscheidt zich echt met zijn unieke Romeinse cijfers op de wijzerplaat, en een rechthoekige wijzerplaat die vrij zeldzaam is voor deze reeks van betaalbare horloges.

Hij kan makkelijk worden gedragen bij elke gelegenheid – of het nu informeel of juist professioneel is – want het horloge oogt namelijk ongelofelijk veelzijdig. Hij is gemaakt van relatief hoge kwaliteitsonderdelen, in ieder geval voor deze betaalbare prijs, en gebruikers lijken tevreden te zijn over het uiterlijk en het gevoel van het horloge. De prijs is zeer scherp voor de kwaliteit, maar €145. Verder heeft het merk Skagen een goede reputatie als het gaat om het produceren van kwalitatief goeie horloges tegen een redelijke prijs.

Misschien is één van de grote minpunten van het horloge dat de kroon er extreem simpel uitziet. Er is geen teken van onderscheid op dit cruciale onderdeel van het horloge, wat enigszins teleurstellend is voor een horloge dat verder zo gedurfd ontworpen is. We hadden ook meer transparantie verwacht over de bouwmaterialen.

Het bedrijf meldt dat de kast van roestvrij staal gemaakt is, maar we weten niet of het 316L roestvrij staal is of een lagere klasse staal. Ten slotte hebben sommige gebruikers laten weten dat ze het horloge een beetje ”te dik” vinden – maar dit kan natuurlijk ook een kwestie van smaak zijn.

PROS

● Unieke Romeinse cijfers en rechthoekige kast zorgen dat het horloge opvalt naast andere betaalbare exemplaren
● Strak en veelzijdig ontwerp, past bij alle omstandigheden
● Scherpe prijs
● Redelijk hoge kwaliteit materialen gezien de betaalbare prijs

CONS

● De kroon ziet er erg eenvoudig uit – teleurstellend vakmanschap op dit onderdeel
● Gebrek aan transparantie over de kwaliteit van het staal dat gebruikt is voor de kast
● Sommige gebruikers hebben gezegd dat het horloge een beetje ”te dik” was

5. Daniel Wellington Classic St Mawes 36mm

CONCLUSIE
De Daniel Wellington Classic St Mawes in een unisex, Scandinavisch betaalbaar horloge met een slank en ultra-simpel ontwerp. Door zijn karakteristieke maar elegante look past dit horloge bij elke stijl, wat het natuurlijk enorm veelzijdig maakt.

Het horloge wordt aangedreven door een nauwkeurig Japans uurwerk, en de prachtige roségouden kast is gemaakt van roestvrij staal (geen nadere aanduiding wat voor soort staal). Veel gebruikers die nieuw waren met het dragen van horloges waren tevreden over dit simplistische maar aantrekkelijke moderne uurwerk, dat voor een betaalbare prijs (rond €190) kan worden gekocht.

Dit gezegd te hebben, dit horloge is niet voor wie een echt onderscheidend uurwerk zoekt. Het ontwerp is uiterst basaal, zonder duidelijke tekenen van onderscheid. Honderden andere horlogemodellen gebruiken vergelijkbare kastvormen, kronen en wijzers.

Hoewel de kwaliteit redelijk is voor de prijs, onderscheidt het horloge zich niet echt van de massa betaalbare horloges, en naar onze mening kunnen modellen van hogere kwaliteit voor een goedkopere prijs worden gevonden. Verder merken we op dat er een merkbaar gebrek aan transparantie is met betrekking tot de kwaliteit van de gebruikte materialen. Het merk vermeldt niet welk kaliber staal is gebruikt voor de kast, en we weten ook niets over de kwaliteit van het leer – wat enigszins teleurstellend is.

Maar voor wie op zoek is naar een simpel maar degelijk ogend horloge voor een toegankelijke prijs is dit misschien meer dan genoeg.

 PROS

● Betaalbare prijs
● Strakke en elegante look
● Zeer veelzijdig

CONS
● Geen opvallend horloge. Onderscheidt zich niet erg van andere betaalbare horloges
● Onduidelijkheid over kwaliteit van materialen
● Geen teken van toegeweid vakmanschap

Don't miss out the chance to get 10% off your purchase