Sponsored Post

5 dingen die je moet weten over het horlogemerk Nordgreen

Het vinden van het perfecte horloge is niet makkelijk. Het moet stijlvol zijn, van goede kwaliteit en absoluut tegen een beetje regen kunnen.
Met dat in gedachte willen wij de horloges van Nordgreen introduceren. Stijlvolle, minimalistische, Scandi Chic horloges afkomstig uit Denemarken. De merknaam is een samensmelting van Nord, wat staat voor Nordic indentity (engels voor Noorse indentiteit) en green, voor de groene en duurzame voetafdruk van het merk. Er zijn heel veel redenen wat dit Deense horlogemerk uniek maakt, echter hebben wij het weten te beperken tot een top 5 die je écht van Nordgreen horloges moet weten.
Het is mogelijk om de horloges nu in het echt te zien. Nordgreen horloges zijn verkrijgbaar bij Juwelier Van Klaveren in Zwolle. Voordat je hun gaat bezoeken zijn er vijf dingen die je moet weten over Nordgreen.

1. Horloges bekroond met prestigieuze internationale designprijs

Nordgreen biedt iedereen de mogelijkheid om de trotse bezitter te worden van een écht Scandinavisch designhorloge. De Nordgreen Pioneer verkrijgbaar vanaf € 235 is bekroond met de prestigieuze Red Dot Design Award 2020. De Red Dot Award is een internationale prijs die jaarlijks sinds de jaren 50 wordt uitgereikt in Essen, Duitsland en inmiddels wereldwijd hét kenmerk is voor innovatieve designproducten die voldoen aan de hoogste kwaliteit.

Als één van de 6500 inzendingen dit jaar heeft de Nordgreen Pioneer een plaats in de top van winnaars weten te bemachtigen. Opmerkelijk is het aanzienlijke prijsverschil met de andere prijswinnende horlogemerken. Om een voorbeeld te noemen de Porsche Design 1919 Globetimer UTC is verkrijgbaar vanaf een slordige € 6450, een opmerkelijk prijsverschil ten opzichte van de Nordgreen Pioneer.

Wat de Pioneer van Nordgreen zo uniek maakt is de balans in het design. Het is erin geslaagd om de minimalistische Scandinavische uitstraling van Nordgreen te behouden ondanks de combinatie van meerdere wijzers met ieder een eigen functionaliteit, wat kenmerkend is voor een chronograaf horloge.

Met 42 mm is de Pioneer het horloge met de grootste wijzerplaat uit de Nordgreen collectie en wij kunnen begrijpen dat je hem in het echt wil zien om een keuze te maken uit de verschillende kleuren en soorten horlogebanden. Je kunt gebruik maken van de Nordgreen store locator om een winkel bij jou in de buurt te vinden

2. Toonbeeld van Deens design

Hoe is het Nordgreen gelukt om een horloge designprijs te winnen? Het is zeer aannemelijk dat het te maken heeft met de hoofdontwerper Jakob Wagner. Bekend als één van de meest gerenommeerde ontwerpers van Deens design. Afgestudeerd in zowel techniek als design waardoor zijn ontwerpen zowel mooi als functioneel zijn.

“Ik vind daar waar technologie en menselijk gedrag elkaar ontmoeten interessant om mij in te verdiepen.” - Jakob Wagner

Hij heeft samengewerkt met vooraanstaande merken uit Denemarken en internationale merken zoals Bang & Olufsen, HAY en het Italiaanse merk Cappellini. Daarnaast heeft hij al 25 jaar zijn eigen ontwerpstudio. Een van zijn bekendste ontwerpen is de collectie H4 koptelefoons van Bang & Olufsen uit Denemarken. Zijn ontwerp van de H4 koptelefoons is wereldwijd geprezen voor zowel functionaliteit als mooie vormgeving.   

3. Geeft je de mogelijkheid om iets terug te doen

Wij vinden het fantastisch dat Nordgreen oprecht betrokken is om de wereld te verbeteren. Wanneer je een Norgreen horloge aanschaft, heb je keuze uit drie verschillende organisaties aan wie je een donatie kunt doen via het Giving Back programma.

Eén Nordgreen horloge kan zorgen voor:
• 2 maanden schoon water voor 1 persoon in Centraal Afrika via de organisatie Water for Good.
• Eén maand onderwijs voor een kind in India via Pratham UK.
• Behoud van 50 m2 tropisch regenwoud in Latijns Amerika via Cool Earth.

Daar houdt het nog niet op. Nordgreen werkt samen met fabrikanten die garant staan voor het opvolgen van de Deense arbeidsnormen. Hun kantoor in Kopenhagen en wereldwijde verzending zijn CO2-neutraal en al hun verpakkingsmateriaal is FSC gecertificeerd.

 

4. Dagelijks aan te passen naar een andere stijl

Nordgreen biedt een variëteit in stijlen en afmetingen voor elke smaak. Er zijn vier verschillende modellen waaruit je kunt kiezen; de ultra minimalistische Native, de elegante Infinity, de intrigerende Philosopher en vanzelfsprekend de met Red Dot award bekroonde Pioneer.

Afhankelijk van het model is er keuze uit vier metaal kleuren (silver, gold, gun metal en rose gold) en drie wijzerplaatkleuren (white, black en navy). Door het aanbod van diverse afmetingen – 32 mm, 36 mm, 40 mm en 42 mm – is er voor iedere polsmaat een horloge te vinden.

Vanwege dit én de grote keuze aan horlogebanden maakt Nordgreen het mogelijk om een horloge te vinden dat perfect bij je past! De Nordgreen horloges zijn verkrijgbaar vanaf € 145.

5. Verkrijgbaar bij Juwelier Van Klaveren in Zwolle

Er zijn heel veel redenen om een Nordgreen horloge te kiezen. In het bijzonder vanwege het met Red Dot award bekroonde design, hun groene moraal, hun veelzijdigheid en de mogelijkheid om je horloge geheel naar je persoonlijke smaak en voorkeur samen te stellen.
Wat kun je doen als je hier net zo over denkt en je een Nordgreen horloge wilt aanschaffen?

Nordgreen horloges zijn nu verkrijgbaar bij Juwelier van Klaveren in Zwolle wat je de mogelijkheid biedt om de horloges in het echt te zien.  Bij aankoop van een Nordgreen horloge bij Juwelier van Klaveren krijg je gedurende de maand december een gratis horlogeband naar keuze waardoor je de unieke veelzijdigheid van een Nordgreen horloge kunt ervaren. 

Overtuig jezelf bij Juwelier van Klaveren en maak aanspraak op een gratis horlogeband!