Få det optimale ud af din skitur: 4 grunde til, at du har brug for disse skibriller denne skisæson

Uanset om du er professionel skiløber eller ny på pisterne, ved du sikkert, at det mest afgørende element for en vellykket uge i bjergene er det rigtige udstyr. Uanset om du tager ud på de kridhvide pister på ski eller snowboard, er der én ting, som er et absolut must-have. Et par skibriller af høj kvalitet.

Men skibriller er ikke bare skibriller. Særligt linserne er – eller bør være – baseret på avanceret teknologi, som som sikrer den bedst mulige dag på pisten. Ud over at beskytte ansigt og øjne mod kulde, skal dine skibriller også fungere i alle tænkelige vejrforhold, og hjælpe med at navigere i den blændende sne. Det kræver de rigtige skibriller. Og vi tror, vi har fundet dem. Skibrillerne hedder CLEAR og skiller sig ud som en erklæring om innovation og fremragende design. Og brandet bag disse er danske MessyWeekend.

Overlegen teknologi

Når snekonger bedømmer kvaliteten af skibriller, er der – udover design – især tre elementer, de kigger på: linsen, antifog-egenskaberne og komforten. I vintersport betyder præcision alt. MessyWeekends CLEAR-skibriller er et af de få par skibriller, der har den nyeste linseteknologi og tilbyder optimal sigtbarhed. En hurtig bemærkning om MessyWeekends linser: Alle skibriller leveres med enten 2 x XE2-linser eller en XEp-linse. Hver linseteknologi har sine egne egenskaber: XE2-linsen er high-contrast, mens XEp-linsen er både high-contrast og fotokromisk. Mere herom herunder.

Lad os tage et kig på, hvorfor MessyWeekend skibriller er et must-have til skiferien.

1. High-contrast og fotokromiske linser

XE2: CLEAR XE2-linsen er mildest talt en genistreg. Ligesom Oakleys Prizm-linser er XE2 en linse med high-contrast teknologi, der fungerer ved at forstærke farverne og dermed kontrasterne i opgivelserne. Denne innovative linseteknologi handler ikke kun om æstetik; den ændrer også dit syn på pisterne. Resultatet er enkelt, men fantastisk: Du ser skarpere og flere detaljer end med en almindelig linse. For at sikre en let, stærk og næsten uforgængelig linse er XE2-linsen lavet af polycarbonat af optisk kvalitet – det samme materiale, som du finder i skudsikre vinduer. Vælger man skibriller med XE2 linse, så medfølger der altid 2 x XE2 linser: en til høj sol og en gul til overskyet og fladt lys.

Sequence 06

XEP: CLEAR XEP-linsen repræsenterer det ultimative inden for linseinnovation. En opgraderet linse, som har den samme high-contrast som XE2, men med et ekstra fotokromisk filter. Dette filter er ikke bare en funktion, det er en effektiv løsning til at håndtere skiftende lysforhold i bjergene. Filteret justerer automatisk linsens farver og tone, alt efter hvor meget sol der er. Hvis solen står højt, bliver linsen kongeblå, og hvis vejret skifter, bliver linsen mere lilla/gennemsigtig på bare 30 sekunder. Denne bemærkelsesværdige teknologi gør XEp-linsen til det overlegne valg blandt alle andre alternativer. Begge modeller er selvfølgelig også udstyret med fuld UVA+UVB-beskyttelse, så dine øjne er fuldt beskyttede mod solens skadelige stråler.

Populære XEp skibriller

MessyWeekend
CLEAR XEp – Black Blue

1.500 kf

MessyWeekend
FERDI XEp – Black Blue

1.250 kr

2. Magnetisk linseskift

En anden vigtig funktion, som alle high-end skibriller bør have, er muligheden for at skifte linse uden alt for meget besvær. Langt de fleste modeller har et forældet linseskiftesystem, der kræver manuel håndtering for at skifte linsen, hvilket ofte er besværligt på et koldt bjerg med skihandsker på. MessyWeekend skibriller er udstyret med et stærkt magnetsystem, der er fastgjort til brillestellet, hvorved man kan skifte linser på sekunder. Sig farvel til besværet med at skifte linser i frostvejr, og nyd muligheden for et hurtigt linseskift med MessyWeekends skibriller.

3. Fremragende udluftningssystem og antidugbelægning

Når du suser ned ad iskolde bjergrygge, er din værste fjende kondens på indersiden af dine skibriller. Det er afgørende at bevare et klart syn. Lad os være helt ærlig – alle skibriller kan dugge! Så kondens er en kamp at undgå, da det dannes, når din kropsvarme uundgåeligt rammer den afkølede linse. Men CLEAR og FLIP er udstyret med brudsikre og dobbeltlagede linser – i stedet for de forældede enkeltlinser – og de er i stand til at udskyde den tid, og minimere risiko for kondens. Et smart trick, der gør brillerne mere modstandsdygtige. Men det er ikke alt, for med antidugbelægning og ridsebeskyttelse på indersiden af glasset samt ventilationsåbninger i toppen og bunden af stellet – branchens kronede våben mod dug – er begge modellers udluftningssystemer i en klasse for sig selv. Væk er dagene med tilsløret udsyn, erstattet af MessyWeekend-skibrillernes klarhed!

4. Uovertruffen komfort

Rammerne er fremstillet af letvægts termisk polyuretan, som giver den eftertragtede fleksibilitet, som kolde temperaturer kræver. Med en trelags skumteknologi, der ud over at forbedre ventilationen også hjælper med at sprede fugt væk fra dit ansigt. Skummet i tre lag er også ultrablødt, hvilket sikrer, at du komfortabelt kan bruge dine briller hele dagen uden ubehag.

Og så er der pasformen. Pasformen på dine skibriller handler ikke kun om at se cool ud: Det handler om komfort. Ideelt set skal pasformen være tætsiddende (ikke stram) og behagelig. Størrelsesmæssigt har CLEAR en medium pasform, som er ideel til både kvinder og mænd. Hvis du nogensinde har haft problemer med større briller – for eksempel hvis de har tendens til at trykke ned på næseryggen – bør CLEAR passe perfekt til dig. Omvendt, hvis den er for stor, kan du prøve deres mindre ramme FLIP eller endda FERDI.

Skibriller-guide

Messyweekend har en guide til briller.

Her er en oversigt over alle de skibriller-guide, de tilbyder, med alle deres funktioner:

De 3 MessyWeekend Goggle-modeller:

FLIP
FLIP XEP – Army Blue

1.000 kr

CLEAR
CLEAR XEP – Black Blue

1.500 kr

FERDI
FERDI XE2 – Army Silver Mirrored

750 kr